orlando_magic_kingdom
Miami

USA tur 2008

cruise
swim_with_dolphin

Sammendrag av ferien
Alt i alt var dette en kjempetur :)
 Orlando er en plass der store gutter (og jenter) kan boltre seg med parker og mye vannaktivitet. Den råeste parken var selfølgelig Universial Studio (som ligger sammen med Island of Adventure) Her kan du hilse på folk ifra MIB og Simpsons. Du kan spise turkey-leg og rett å slett bare gå rundt i hele parken å se på alt de har fått til. Hele parken er bygget som en by og det føles som er by. Den er SVÆR den parken :)
Air-Boat kjøring anbefales på det sterkeste. Sånne båter har vi jo ikke i Norge, så en må jo passe på når man er på tur. Orlando er en ferieplass for både store og små, og det er alltids noe å finne på, så hvis du har lyst til å ta en tur til usa, så er dette stedet for Ola Normann

Cruiset var gørbra. Her var det litt høyere standard enn i Orlando og Miami, men det er jo slik det skal være på cruise også. Her kan du bade i luxus hele uka, spise god mat, oppleve show nesten hver dag og virkelig nyte livet. Men pass på at du ikke sovner på dekk.

 Miami er ikke så mye å skryte av (for våres del i hvertfall), men det var jo hyggelig med sol en hel dag da :) Da ble det bading i havet og fikk oppleve litt sol igjen. For det var jo selvfølgelig noen som sovna på dekk på båten og dermed holdt seg unna sola et par dager.

Alt i alt var dette en knalltur og et minne for livet.
Hva slags ferie det blir neste år er ikke godt å si. Kanskje det blir teltur i Asker & Bærum eller en tur til Kina? Hvem vet..

Talas :)

 

16.08.08
Ahh,,, endelig hjemme.. Denne dagen ble fryktelig lang og stutt på en gang. Og nå føler jeg sånn “jet-lag”. Hvorfor skjer ikke det andre veien? Vi kjørte et mindre fly over dammen denne gang. Det var ikke KLM vi fløy med men Northwest Airlines. Det var et helt greit fly med små skjermer i nakkestøtta forran og plassen var brukbar, men har fikk vi ikke servering hele tiden som vi gjorde med KLM. Ikke at vi absolute trengte å dytte i oss noe hele tiden, men når’n er vant med luksus er så er’n vant med luksus. Fra Amsterdam kjørte vi et bittelite fly som hadde plass til rundt 80 stk. Det het Fokker 80 mener jeg å huske. Her var 2 stoler på venstre side og 3 på høyre (hvor fløy vi ikke skrått da? (sidetungt kanskje?) ) Vel fremme på gardemoen var vi trøtte som fy,, og var kjære privatsjåfør sto parat til å hente oss. Det ble ingen limo på tur oppover, for det var ikke iregna i buskjettet. Etter å ha dusjet litt og reist bort en tur på kvelden var det i hvertfall natta for meg kl. 22.30, og jeg var helt ødelagt dagen etter (søndag)

Det må vel sies at dette var en knallbra tur og kan anbefales.

15.08.08
Da prøver vi igjen :) Flyet skal etter planen (les planen) lette 07.20 og vi skal være framme kl 14:30 på gardemoen. Så vi får se om vi rekker flyet i Amsterdam.
Bilder og slekk kjæm snart...

14.08.08
Jaja,,, da skjedde det noe som itte skulle skjedd. Flyet vårt i Miami ble utsatt. Vi skulle reist kl 16:00 (lokal tid) men det ble utsatt og utsatt, og vi satte oss på flyet kl 18:00 men fikk ikke reist før 19:00 :( Først var det problemer med ei dør på flyet som de måtte fikse, og når vi endelig fikk satt oss inn på flyet og skulle til å reise skyldte de på at det var uvær, men da er det litt rart at det løper en dud rundt omkring med skriften maintenance på ryggen. Det tok noe til og når vi endelig fikk reist var vi 3 timer etter skjema. Vi visste nesten da at vi ikke kom til å rekke flyet i Memphis men hadde håpet oppe.
 Da vi kom fram til Memphis var jo flyet reist for lenge siden og vi meldte oss til billettservice’n og fikk beskjed om at et hotellrom var bestilt og vi fikk noen kuponger til mat dagen etter.
 Så ståa nå er at vi er strandet på et Radisson hotell i Memphis og reisen et utsatt 24 timer. Vi reiser altså samme klokkeslett på kvelden, men en dag senere. Så da får vi skjekke ut livet her og satse på at det ikke blir flere forsinkelser slik at vi kjæm at en dag... Vi må jo rekke å slappe av litt før en ska på arbe å.
 “Vi får håp at det går likar i mårra” :)

13.08.08
Jaja,,, I dag var det litt bedre ja :) nå har det vært sol sol. Så da var det bare å hoppe i badeskjortsen og tusle ned til havet og stupe utti. En kan vel si at vannet er litt varmere enn det er i mjøsa. Det var like før vannet var varmere enn lufta. Det var så halve dagen gikk og det var deilig å legge seg på sofa’n på hotellet og sette på tv’n. Vi gikk en runde i nabolaget, men det er sikkert smartere å ta en taxi “down town” men det gjorde vi ikke. Resten av dagen ble rolig, men det føltes litt mere som ferie i dag ettersom det var sol og en fikk bada litt.
 I mårra reise vi hemmat og det ska bli deilig å komma hemmat til Norge å :) Kjenner at’n begynner å bli litt lei nå, men læll...
Talas

12.08.08
Hvorfor regner det i solstaten Florida? At det går an,,
 I går og i dag har vi bare slappa av, og egentlig gjort ingenting. Vi har rett å slett tassa rundt på hotellet, spist altfor mye mat, og sett på tv. Det er ikke så mye å ta seg til når det regner :( Hadde vi enda hatt bilen, så kunne vi ha feilparkert den litt så vi fikk noe å gjøre... Nei,, den var stygg.. det kosta jo tross alt penger, og det var penger vi egentlig ikke hadde. Men vi ble en erfaring rikere da. (Noen sier meg at disse erfaringene nesten støtt har et stygt utfall,, jeg minnes ei bensinkanne i fjor, men det er en annan historie)
 Vi har shoppa litt i dag. Det er stort sett brus og gotteri det går i, for alt på hotellet er steindyrt. Vi får vel ta oss en handlerunde i mårra og se om vi finner noe kult. Ellers håper jeg at været kan holde litt vettu et på timer i mårra slik at det går an å hoppe i havet.
 For å ilustrere hvor kjedelig vi har det, så ble jeg med Rune inn på do og satte meg i badekaret for å se på han bæsje... men jeg fikk ikke lov...

 Bilder av hotellet og litt omkring kommer snart.

09.08.08
I dag tidlig kl. 05.50 sto vi opp for å gå i land i Miami igjen. Det var ikke noe artig å stå opp, men vi måtte jo bare det. Vi fikk tak i en taxi og dro mot Alamo rental car service. Han duden i taxi’n klarte jaggu meg ikke å veksle en 100 dollar seddel så det var nesten så han fikk 100 dollar for en 15 minutters tur. Steike ta... Om han skulle lure oss, eller om han var lut fattig med jeg ikke, for han ble så glad da jeg sa at han kunne få 100 dollar-lappen hvis jeg fikk 20 dollar som jeg visste han hadde. Først ville han ikke, men kunne det like vell og sa God Bless You.
 Nå har vi kommet oss på hotellet, og det kan vel sies at dette er vel det hotellet som har dårligst standard på rommet. Det har et såkalt aircondition, men det funker nesten ikke. Ellers virker det bra. Vi får se litt på det senere i dag. Nå må’n få seg mat, for nå har vi ikke spist siden i går kveld.

08.08.08 (Artig dato)
I dag var vi invitert opp på brua av kapteinen. Dette er ikke noe som skjer hver dag, så det var artig. Her fikk vi en omvisning om hvordan de styrer skipet og alt som hører med. Vi følte oss litt priviligerte ettersom det er mange som er på skipet som ikke får sett dette. Etter 3 kvarter med mye info og latter returnerte vi til vårt vanlige liv igjen. Nå bare slapper vi av og tar livet helt med ro. Det er igjen denne dagen før vi går i land i Miami og tar resten av ferien der.
 Bilder av skipet kommer når vi får ordnet oss i Miami :)
Det er kjett å måtte reise fra skipet nå som vi ble kjent med flere norske folk. Vi skulle nok ha hatt den Captain’s Dinner på mandag :) Vi prates sikkert igjen en dag :)

07.08.08
Nå har vi lagt til kai i Labadee. Her var det mætti bra ting vi skulle gjøre men det er noen som er litt solbrente så vi tok dagen inne på skipet. Jeg forøvrig er så solbrent under øynene at det er helt værst. Skikkelig røde/brune/svarte striper og ser skikkelig bra ut. Hele dagen gikk med til å slappe av og det klarte vi helt fint. Litt utepå kvelden fikk vi dressa oss opp litt og tok en tur ut for å se på livet. Her traff vi på de andre norske fra dagen før og så var vi igang med bar-runden igjen. Her ble det liv og det ble jaggu meg seint i dag og. Selv om det ble seint så måtte vi opp tidlig dagen etter. Vi hadde blitt invitert på en liten ting til :)

06.08.08
Hehehe,,,, I dag ble vi invitert til “Dinner with the Captain”. Vi ble oppringt 11.30 am og ble fortalt at vi hadde blitt invitert til å spise middag med Kapteinen på skipet. Jeg skal innrømme at det gikk noen tanker i gjennom hode da gitt. Hva skal vi ha på oss?, Hvorfor oss?, Er det flere som er invitert?. evt, er de andre inviterte norske?
 Vi dro på oss dressen (uten jakke) for vi fikk beskjed om at det ikke var nødvendig. Vi kom ned dit vi skulle møtes og fikk beskjed om at vi måtte ha jakke (Selvfølgelig). Vi fikk på oss jakka og satt sammen med 4 andre norske, 2 svensker og 2 norsk/amerikanske.
 Kapteinen kom og tok oss i mot og vi gikk mot spisesalen. Ettersom vi var med kapteinen så måtte vi selvfølgelig ha det bordet som sto i midten i hele spisesalen (og den var ikke rent liten). Folk stirra noe inni granskauen (noe jeg også hadde gjort) (Eller gjorde) og det ble tatt bilder og vi hadde til og med en egen fotograf som tok bilde av oss. Dette bildet fikk vi med oss hjem sammen med menyen :) Her satt vi å spiste skikkelig god mat. Hovedmiddagen var enten hummer eller indrefilè. Dette var skikkelig snadder. Både forretten og desserten var i en egen klasse for seg. Nå skal jeg innrømme at jeg ikke har spist så mye på resturant, så for meg så var dette helt på 1.klasse (Noe det helt sikkert var) Etter maten så vi norske og det svenske paret en tur ut i street’n og koste oss.
 De to andre norske parene har forresten akkurat gifta seg så vi må jo gratulere dem. Andreas og Janne , Per Andor og Mina. Gratulerer så mye og ønsker dere hell og lykke på ferden. Disse hadde giftet seg like før cruiset og dette er bryllupsreisen.
 Det ble en sein kveld med mye godt drikke og vi ble vel ikke ferdige før 02:30 am omtrent.

05.08.08
Nå har vi akkurat kommet igjen fra stedet Philipsburg, St. Maarten. Dette stedet var artig :) Her fikk vi prøvd å henge i fallskjerm etter båt. I denne hang vi 600 fot av vannet og det må sies at det var litt spesielt. Her å var det noen som nesten gjorde i buksa. (Men det skjedde ikke, også ville det ha vært så dumt). Litt senere på dagen leide vi oss vannskutere og krusa litt rundt i beach’n. Det var rått :) Jeg hadde ikke kjørt det før før nå. Etter å ha blitt drita blaute så bar det mot skipet. Det må sies at dette stedet var mye bedre enn San Juan. Det var ikke noe sånn kjempebra sted å kjøpe ting og tang, men de hadde da i hvertfall klart å line opp bodene sine så det var lettere se hva folk hadde.

04.08.08
I dag har vi vært i San Juan, Puerto Rico. Vi visste egentlig ikke noe spesielt om stedet fra før så vi tok ting på sparket. Det eneste vi skulle var å kjøpe noen klær hvis vi fant noen.
 Dette stedet var egentlig helt håpløst som et turist. Det var liksom ikke noe “handlegate” der, men det var nok av gater med mange butikker. Vi fant liksom ikke noe å kjøpe men endte opp med ei såkalt Hawai-skjorte.
 Alle taxiene og for øvrig alle andre biler hadde ikke helt samme standarden som hjemme. Det var rust (Mye rust) på mange biler. Det er ikke bra når en bil egentlig har 5 markeringslys på taket, men den mangler 2 pga 2 store rusthull der de skulle sitte.
 Sånn ellers var det greit å gå i land og bare kikke rundt omkring. I mårra skal vi legge til i Philipsburg, St. Maarten.

05.08.08
Hoppsann :)
Det har vært lite med updates siden vi forlot Orlando, Florida, men det har den forklaringen at vi har slitt litt med nettet på båten, og at det koster skjorta å bruke det.. Det er heldigvis “stutterma” skjorter :)
 Som sagt så er vi på båten og her er det helt konge. Det er litt bedre standard her enn det er på danskebåten. Vi har en helt grei lugar med balkong. Utpå her kan vi sitte å se på sola og stort sett vatn. Maten kan en ikke klage på her, ikke service’n og alle gjestene oppfører seg bra. På skipet er det 21 barer og et digert kasino (der har ikke vi vært) og teatersal, kino, liten isbane for de som føler at de er flinke på skøyter. Det er så mye her så jeg husker ikke alt.

Bilder av dette enorme skipet kommer desverre ikke før vi ankommer Miami igjen, fordi det er skikkelig treigt nett her og det koster 0.5 usd pr min. så det er ikke noe billig å sitte å surfe på.
 Nå skal vi tasse i land på Philipsburg, St Maarten. Så får vi se om vi kommer igjen med litt overvekt :)
 Snakkes snart

01.08.08
Da var det fredag gitt, og det er siste dagen våres i Orlando Florida :( So many thing, so little time. men men. I går var vi i Disneyparken Epcot og hadde egentlig planlagt dagen. Vi visste hva vi skulle kjøre og gikk for å hente slike “fastpass”-billetter. Dette er for å slippe å stå i kø i timesvis. Vi skulle kjøre Test-Track, noe som er Nascar testbane, med en bil som får på skinner riktig nok. Vi fant oss noe å spise og gikk for å se på “Norway” sin stand. Innen vi hadde gått inn der begynte det å regne (igjen). Det som er no drit da, er at alt som skjer i disse parkene er liksom utendør, så de stenger alt. Vi så ingen annen utvei enn “Exit” (haha). Så vi reiste tilbake og tilbrakte resten av dagen på det fantastiske hotellet vårt :)

I dag har vi vært i Animal Kingdom (Disney-park) Dette er også er park for de små egentlig, men vi fant på litt sprell læll. Her var det berg og dalbane, liten rund båt i vannsklie og jungelsafari. Det ble ikke så mye aktiviteter her bortsett fra at vi fant oss en resturant med koltbord :) Her betalte vi 19 usd hver og kunne spise det vi ville. EN liten ting før jeg ikke har mer å skrive. Det er ikke rart de folka borti her er DIGRE. De har jo ost på alt,, vi tok makaroni og ost (noen ikke smakte noe godt). På hotellet har de stekt egg (er som ei lita pannekake som det legges ost på før de bretter den slik at det blir en halvmåne av den.
Vi overlever vi.. vi er jo bygd for mat.. eller ikke..
Nye bilder er klare :)

 

30.07.08 11:30 pm
Wee,,,, I dag var vi Universial Studios og Island of Adventure. Dette er noen av de råeste parkene jeg har vært borti. Norge har ingenting de kan sammenligne med. Her var vi med Simpson, MIB på tur. Vi fikk ett liveshow fra både filemen Twister og Fear Factor. Vi var på en liten Shrek-snutt i 4D (Ikke 3d, men 4D) I tillegg til å ha 3D skjerm, så er salen rigget slik at du kan “føle” ting. Det var bla. spruting av vann, stoler med tilting fremover og bakover, mætti lys, vind, mild sagt det meste.
 Simpsons simulatoren vi var på hadde en skjerm som var 180 grader. Vi satt i en liten simulator med plass til 8 stk og det var mange sånne på samme rekka. Denne fungerte som en vanlig simulator.
 Island of Adventure var mer en berg og dale park, som må sies at var helt værst. Her kan Norge lære litt :) :) Vi tok en båttur i (nesten det samme som tømmerremma) men med ei lite elv vi kjørte i med dinosauerer. (Dette var altså en Jurassic Park sklie) Den siste bakken før det sprutet vann som pokker, kan vel heller kalles et stup. Det føltes i hvertfall sånn.
 Vi i ei grotte som hadde en historie om Poseidon og sparte de ikke på effekter. Det var elver, brennende fakter, dammer. Stropelys (blinkende lys) og en helt hærlig atmosfære. Dette var også ganske gjennomført. åhh,, jeg husker nesten ikke hva vi gjorde, for vi var med på så mye rart. Det er nesten så bildene må tale for seg.
Hvis det er noen som trenger et kikk så er dette en park du får det i. Ingen tvil.

Bilder kommer senere i dag da nettet på hotellet er litt merkelig.

29.07.08 kl 6:24 pm
Nå bær det ut til Disney World (Dette ble skrevet kl 09:15 am)

 I dag har vi vært i Magic Kingdom (1 av DisneyWorld’s parker) Her starta der hele med mætti kø, og fryktelig varmt vær. Etter en stund fikk vi kommet inn og vi lurte på hva som ventet her inne. Etter å ha gått gjennom ei diger gate så kom vi rett mot det velkjente Disney-slottet. Dette er digert og egentlig fryktelig fint. Meget bra :) Litt bøg kommentar der, men det var jo et bra slott. På alle attraksjoner i parken så er det sånn “ventebillett” som du må hente ut slik at det ikke skal være milevis med kø. Da putter man billetten sin inn i ei maskin og får en “Fastpass-billett”. Det som står på denne billetten er at du kan komme å kjøre denne attraksjonen melleom et gitt klokkeslett. Det går ikke an å hente ut en slik billett for flere attraksjoner samtidig, så en må vente til man har brukt den før man kan hente en nye en. Selvfølgelig var det 2.5 time til vi kunne kjøre denne vannsklia :( og tassa litt rundt å fikk sett på parken. På veien rundt omkring fikk vi sett Langbein, Woody (Cowboy’n fra Toy Story) som danset linedance nedover gata med følge og et musikkorps som spilte kjente Disney låter. Vi fikk også med oss en oppvisning forran Disney-slottet med mikke, minni og mange andre figurer.
 I det vi skal finne oss noe å spise og kommer inn og får bestilt begynner det å regne som bare pokker. Det var ikke noe duskregn sånn som hjemme i Norge, men skikkelig skikkelig. Det er vel bare Bergen som kan skilte med lignende regnvær. Ettersom det regnet ute, hadde alle gått inn på alle matstedene og vi fikk jo selvfølgelig ikke noe sted å sitte. Så vi satte oss ute på en blaut benk med en liten parasoll og spise bløte burgere :) Vi trosset regnværet og gikk for å kjøre den vannsklia vi hadde ventet lenge på å kjøre. Da vi kom frem stedet fikk vi beskjed om at køen hadde blitt stengt og at parken også kom til å stenge etter kort tid. (Det var som om de visste at det skulle komm mætti regn) Etter å ha blitt skuffet måtte vi bare innse at det ikke var noe vits i å sitte i en kjempebløt park og vente på å få beskjeden om at parken skulle stenge så vi gikk mot utgangen.

Desverre ble ikke denne dagen som planlagt og vi kommer oss nok ikke tilbake til denne parken for vi må jo inn å se på de andre å, for nå begynner det å bli snaut med tid faktisk. Enda vi egentlig har god tid.
 Det regnet som pokker på vei hjem og det var ikke mye håp for at denne dagen skulle bli noe spesielt bedre så vi satte på en DVD på rommet.
 Akkurat nå som jeg skriver dette er det oppholdsvær og det kan jo hende at vi finner på noe sprell men det er noe usikkert enda. Det kan jo hende vi tar en tur i bassenget eller noe sånt.
 

28.07.08 kl. 11:47 pm
I dag har vi hatt en artig dag :) Vi starta dagen med å reise på alligator-safari med “air-boat” som de kaller det her nede. Hjemme så kalles det sumpbåt. Det er en båt med en smådiger V8’r og stor vifte bakpå slik av den kan gå i vann der det er masse siv og drit i vannet.
 Det ble ikke helt suksess med denne safarien da vi ikke fikk sett så mange krokofanter :( Guiden fortalte det at de gjemmer seg under overflaten for å avkjøle seg når det varmt ute, men om natta og på mer kjørlige dager var det mer å se. Det eneste vi fikk se var 2 alligatorer ( den

 

 

 

 ene ble overkjørt, og den andre så vi på lang avstand før den tok seg en dukkert) . Vi så også en slange som svømte iherdig etter ett eller annet. Denne båtturen tok omtrent 1 time og kostet den nette sum av 80 USD.

Etter båtkjøringa gikk turen ut til John F. Kennedy Space Center der NASA har et digert musem eller hva man kan kalle det. Her var det mye artig for store å små. Vi fikk prøvd “Take-off” i en romskip-simulator og var på IMAX-kino og fikk være med de som satte sammen en romstasjon oppe i det ytre rom. 3D-kino er alltid artig og kan anbefales til alle som leser dette som ser en IMAX-kino.
Sammen med denne parken var det også inngang på et museum som vi også tok turen til. Dette var et Hall Of Fame museum til alle atronauter og tilhørende utstyr oppgjennom tiden fra begynnelsen.
 I tillegg til å se på mye rom-utstyr og historie fikk vi prøvd “månekjøring” i en simulator. Her gikk det både opp og ned for å si det sånn. Vi skulle også prøve en testmaskin for G-krefter, men innen vi sto i kø så stengte de køen pga at museumet skulle stenge :(
 Det vi ikke fikk tid til var å ta bussen ut til resten av NASA sitt senter og sett på noen virkelige oppskyningsramper og andre bygninger som har med oppskytning å gjøre. Dette stedet lå ved Kennedy Space Center. Hall Of Fame lå 10 min kjøring nord for Space Centeret.

Like vet Hall Of Fame til atronautene lå det også Police Department Hall Of Fame and museum. Vi tok liksågodt turen innom her å :) Her var det utstilt biler som var brukt fra tidenes litt utpå dagen og fremover. Det var også noen biler som ikke har vært brukt, men som var prototyper til “super-politibiler”. Deler av dette museumet var også til heder og ære for de falne politifolkene som hadde dødd i tjeneste. I dette museumet var det alt fra biler, skytevåpen, slagvåpen, kniver, fengsels-celle med dobbeltkøye, gasskammer og den berømte elektriste stolen. Alt i alt et interessant museum med mye snadder å se på :)

Da vi var ferdige med denne dagen var kl blitt 09.30 pm og det var en times tid kjøretur hjem til hotellet. Det var deilig å komme hit igjen etter å ha traska rundt en hel dag. En kan trygt si at en var smårosa både her og der etter en hel dag i sola. Nå er klokka masse og det vel på tide å legge seg slik at en er klar for en ny dag i morgen med Disney World :)

Bilder fra samtlige steder kommer i morgen da det er noen som ikke har lyst til å legge inn disse nå :)

27.07.08 kl. 10.06 pm
Nå sitt vi her da,, med mætti regnevær ute :(
Vi kledde faktisk på oss noen vettuge filler og tassa ned i baren og tenkte at vi sikkert kunne finni noen folk å prate med,, men neeeeida. Bare er omtrent 10 kvadrat. Grunnen til det er at de har et enormt utested der folk kan sitte. Så da blir det tv’n gitt.
 Vi møtte faktisk på noen nordmenn ved hellikopterbasen i dag, og de bor faktisk på dette hotellet. Vi har ikke møtt de siden, men det hadde jo ratt vært artig å treft på de igjen så det går an å prate norwegian og høre hva de har tenkt til å gjøre i løpet av uka.
 Vi har planer om å finne en sumpbåt å se etter noen alligatorer i mårra og finne Sea-world og Water-world for å bade litt (uten alligatorer)

 

 

 

Hva er denne greia med Jet-Lag? har ikke helt skjønt den enda. Har folk problemer med å stille seg til et annet tidspunkt, eller er det noen annet som ikke funker helt? Nå er klokka litt over 10 på kvelden og jeg begynner å bli trøtt alt. men men,, folk er vel forskjellige :)

27.07.08
Frokosten nedi her er litt merkelig i forhold til andre hoteller jeg har vært på. Det var egg og omelett men ingen bacon og ikke vanlig brød og ikke pålegg. What ? Så det ble litt egg og brødskive og et rundstykke som jeg aldri har sett før.
 Etter frokosten så var det ut i Pontiac’n å cruise litt og se på livet i Orlando, og hva er ikke bedre enn å finne ett hellikopter-utleie å kjøre en liten svipptur, så det gjorde vi :) En kan vel ikke nekte for at det var kult og nesten må gjentas en gang. Vi hadde en kvinnelig pilot som jaggu kunne å fly. Hun ble liksom litt tour guide med det samme vi letta som vi satte pris på.
 Vi fløy over mange av parkene som ligger like ved hotellet vårt og det må sies at de så litt små ut fra luften. I hvertfall når vi nesten vet hvor stort Disney world er.

 Det er litt usælt å kjøre bil nedi her for det er så mange ta dom og mye å passe på, men det kommer seg sikkert etterhvert. Og det er ikke bare vi som kjører rundt i en småartig bil. Pontiac’n er ikke noe spesielt rå å se på, men den er litt mere rå å kjøre. I hvertfall når’n er vant med en 940 fra 1992.

Nå skal vi ut å handle faktisk, så vi får skrive litt mere siden.
Bilder kommer etterhvert. Vi har mange bilder, men jeg husker ikke helt hvordan man lager photoalbum, så det får vi se på senere i dag eller i mårra.

26.07.08

Holy crap,,, Denni reisa over dammen tok jaggu meg lang tid
Vi dro fra Gardemoen 12:20 (norsk tid) og landet i Orlando 11.58 pm (lokal tid)
Det må sies at Amsterdam er en smådiger flyplass. Det var liksom ikke bare bare å tasse 50 meter til neste gate å tro at det var den vi skulle ta. Vi skulle jo selvfølgelig på den gaten som nesten lå lengst unna.. :( Når vi gikk gjennon sikkerhetskontrollen der fikk vi jaggu meg litt kjeft på flytende engelsk å, pga at de mente vi var sene, noe vi ikke var. men men, vi kom oss på flyet og den lille flyturen over dammen skulle begynne.

 KLM skal ha ros og skryt både for flyet og for servicen. Dette var bra :) På flyet var det små skjermer til hver pasasjer, og der hadde vi tilgang til mange filmer, spill, tv-serier og
flight-overview. Vi ble proppa med mat, kaker, brus, vann og det beste av alt var at alt var gratis, hele tiden. Og jeg som bladde fram Euroen for å betala a gitt.
 Etter 7-8 timer på flyet landet vi i Detroit. Fra lufta så dette ut som en falleferdig flyplass. Det var når vi kom inn at vi virkelig fikk se hvor stor og bra den var. Rett å slett bøllediger var den, med 2 egene flytog som gikk at og fram for at vi skulle komme oss til gatene.
På dette tidspunktet var jeg (BSR) så trøtt at så fort jeg satte meg på flyet så sovna jeg, og jeg fikk ikke akkurat med meg take-off’n. Rune mente den var den artigste til nå. Jeg sov helt ned til Orlando og vånket litt småsvett like før vi skulle lande, men jeg rakk å sovne igjen før vi landet. (hehe) Jeg bråvåknet i det flyet satte hjulene i bakken og bremset. Å Dæven,, det var nesten så noen gjorde i buksa. (men bare nesten)

 

 

 

Nå var det tid for å hente ut leiebilen noe vi gledet oss noe grønnjæ_lig til :) Vi skulle jo hente en nesten ny Mustang Cab med diger V8’r å greier.
Det vi fikk høre var at det var bestilt og betalt for en vanlig bil (kunne fåes i cab) med 4 stusselige sylindre. Vi tenkte at og fram og lurte på om vi skulle betale et lite mellomlegg for å få en litt sprekere bil, noe som vi gjorde. Hva dette kostet vet bare vi :) hehe.. Men det er ett visst reiseselskap som skal få høre om dette, for vi ble lovet en sportsbil cab og ble tilbudt en Chrysler PT Cruiser som var så stygg at den nesten var rå.
 Bilen vi hentet ut var en Pontiac G6 GT :) Det er ikke noen V8’er men det er like før. Det er jo artig å rasa litt rundt i sportslig bil å. Cab’n (eller takets som det også kan kalles) skjønner vi oss ikke på. Det er en knapp inni der, men da piper det bare og blinker i midtkonsolen så vi skjønner ingenting, men vi skal nok finne ut av det etterhvert, for vi må jo råne litt uten tak å :)

 Midt på natta kom vi fram til hotellet. Staybridge Suite Hotels heter det, og er vel ikke det værste i strøket. Vi trodde vi skulle få et vanlig hotellrom eller 2. Det vi har fått er ei lita leilighet med ei lita stue, 2 soverom med egne dasser (eller bad som det også kan kalles) og eget kjøkken som ligger i samme rom som stua.

Men nå er det på tide å legge seg. Klokka er 03:00 am og vi har vel fortjent å sove litt nå.